top of page
  • annaemeleva84

ПАЛОМНИЦЬКА ПОЇЗДКА УЧНІВ НЕДІЛЬНОЇ ШКОЛИ

Вже традиційно навчальний рік у недільній школі при Свято-Покровському храмі завершується паломницькою поїздкою учнів по святим місцям України. З благословення протоієрея Василя Яводчака, настоятеля Свято-Покровського храму смт Широке, паломницька група цього разу вирушила до святинь с. Іскрівка Кропивницької області.

Окрасою села є старовинний храм Воздвиження Хреста Господнього, який був збудований та освячений у 1910 році. Діти дізналися про життя та мученицьку смерть першого служителя храму, священомученика Миколая Іскрівського, мощі якого нині знаходяться в храмі. Мали змогу помолитися, приложитися до раки святих мощей та з великим задоволенням окунутися в цілющому джерелі. З історії відомо, що біля цього джерела за свого земного життя святий священомученик Миколай Іскрівський в теплу пору року завжди проводив служби, а в холодну пору воду з джерела приносив у церкву. Багато людей приїздить за водою, обливаються нею і говорять, що ця вода має цілющу силу.

Програмою поїздки було передбачено і відвідування Храму Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна, що знаходиться в районі 17-го кварталу у Тернівському районі Кривого Рогу та Свято-Володимирського чоловічого монастиря. Паломники мали можливість приклонитися до святинь, дізнатися більше про історію хамів рідного краю.

Завершилася духовна подорож сюрпризом для дітей, активним відпочинком у парку імені Федіра Мершавцева. Діти із великим задоволенням пробували свої сили в проходженні підвісних перешкод різного рівня складності у мотузковому парку «Лінь в пень» та отримали море позитивних емоцій. Висловлюємо щиру вдячність всім хто долучився до поїздки.



14 переглядів0 коментарів
bottom of page