top of page
  • annaemeleva84

ВЕЛО-ЕКСКУРСІЯ «ХРАМАМИ ШИРОКІВСЬКОГО РАЙОНУ»

Оновлено: 24 лип. 2019 р.


У Недільній школі при Свято-Покровському храмі с. Широке започатковано велосипедні екскурсії «Храмами Широківського району», до яких охоче долучилися учні недільної школи та їх батьки.

Наприкінці травня група активних учасників, на чолі з організатором – викладачем старшої групи, ієреєм Вадимом Красновим та з благословення протоієрея Василя Яводчака, вирушила степовими дорогами до храму, який збудований та освячений на честь мироносиці Св. рівноапостольної Марії Магдалини в с. Благодатне. Дорогою всі мали змогу помилуватися природою Широківщини: свіже повітря, духмяні трави, різнобарвні поля. Завзяті, зацікавлені екскурсанти на одному подиху проїхали кілометри шляху. Настоятель храму протоієрей Олександр Шовковий провів екскурсію храмом, розповів про земне життя св. Мучениці Марії Магдалини, якій першій з’явивися по Своєму Воскресінні Христос. Згодом діти піднялися на дзвіницю, яка є окрасою села та завзято дзвонили Пасхальні (Великодні) дзвони.

10 червня 2017 р., напередодні храмового свята, екскурсійна велосипедна група вирушила до с. Степове. Краса Божого світу: мальовничі степові простори, спів пташок, політ лелек, лебеді на ставку супроводжували та надихали дітей. Трохи більше години і подолано 15 км шляху. Гостинно відчинив двері храм, побудований на честь Св. Луки Кримського (настоятель?) Української православної церкви, який жив і трудився на нашій українській землі. У храмі знаходиться ікона з часточкою мощів й кожен має змогу попросити помочі у Святителя Луки, який усе своє життя пропрацював лікарем (хірургом та онкологом).

Доброзичлива ? провела екскурсію територією храму, в якому на даний час тривають будівельні внутрішні роботи. Слід зазначити, що храм побудований силами активних православних жителів с. Степового.

Із великим задоволенням діти дзвонили в дзвони, звуки яких, як благовіст, розліталися округами села.

Окрилені Божою благодаттю вирушили додому та з нетерпінням чекають наступних велосипедних паломницьких поїздок храмами Широківського благочиння.




11 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page