top of page
  • annaemeleva84

НЕЗАБУТНЯ ПАЛОМНИЦЬКА ПОДОРОЖ ДО КИЄВА

26-28 червня вихованці недільної школи, що діє при Свято-Покровському храмі селища Широкого, відправилися у паломницьку подорож до м. Києва. В очах кожної дитини майорів вогник нових пригод. Після молебню, пізно ввечері, зручно влаштувавшись у комфортабельному автобусі група паломників вирушила у поїздку.

Рано вранці зупинилися на сніданок, підкріпилися та набралися сил на насичений подіями день. Паломництво розпочали з Введенського чоловічого монастиря, а саме відвідали Свято-Введенський храм, в якому знаходиться Чудотворна ікона Божої Матері «Призри на смирение». В серпні 1993 р. лик Богородиці з немовлям чудесним чином відобразився на склі та Указом Синоду Української Православної церкви 22 листопада 1995 р. ікона Божої Матері визнана чудотворною.

Далі вирушили в найвизначнішу святиню православного світу Свято-Успенську Києво-Печерську лавру, яка протягом багатьох століть височить на дніпровських схилах. Відвідали Успенський собор, Трапезну церкву, Ближні та Дальні Печери.

У Ближніх печерах почивають мощі 73 печерських подвижників. Серед них – прпп. Варлаам, Никон Великий іархімандрит Полікарп, єпископ Суздальський Симон, перший історик Нестор Літописець; Агапіт, лікар безмездний; князь-чернець Никола Святоша – засновник першої монастирської лікарні; перший руський іконописець Аліпій, дванадцять греків-будівничих і іконописців Успенського собору, билинний богатир і чернець Ілля Муромець. Крім того, в Ближніх печерах поховані ченці монастиря, що в різні часи зазнали смерті (мученики) або страждань (сповідники) за свої погляди.

У Дальніх печерах почивають мощі 49 канонізованих святих та засновника Києво-Печерського монастиря преподобного Феодосія. В даний час у Дальніх печерах знаходяться три підземні церкви: Благовіщення Пресвятої Богородиці, Різдва Христового та преподобного Феодосія. Мали можливість побачити давні і особливо шановані святині лаврських печер – Мироточиві глави

Відвідали два джерела прп. Антонія і прп. Феодосія, що знаходяться на Нижній території Лаври, в яру між Ближніми та Дальніми печерами. Згідно переказів засновники монастиря власноручно викопали ці колодязі, тому вони названі на їх честь, а вода з колодязів завжди вважалася святою.

Також для дітей було організоване цікаве дозвілля. Після смачного обіду, вирушили набережною до станції метро «Дніпро» та поїхали до океанаріуму «Морська Казка». Екскурсоводи провели пізнавальну подорож залами живого музею підводних глибин. Краса Божого творіння вражала: різноманітні риби, креветки, медузи, морські зірки та морські їжаки; яскраві «живі каміння», водорості, корали. Здивував підводний тунель, в середині якого кожен бажаючий міг спостерігати за життям мешканців морських глибин.

Побували на Хрещатику та пішохідною екскурсією вирушили вулицями Києва до автобуса. День видався дуже насиченим та цікавим! Ввечері щасливі паломники вирушили додому.

Висловлюємо щиру подяку за організацію паломницької поїздки та дозвілля вихованців недільної школи настоятелю Свято-Покровського храму о.Василеві, голові Широківської районної ради Євгену Ситниченку, екскурсоводу Сергію Шелковому, педагогам та батькам.

Педагоги недільної школи

Анна Ємельова, Тетяна Попова



31 перегляд0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page